Какво да сготвя?

Тук попадат темите и коментарите, които не се вместват по-горе. Всеки носи отговорност за написаното от него.

Модератор: moderator

Потребителски аватар
nadeto
Публикации: 16
Присъединил се: Вто Окт 10, 2006 11:13 pm
::

Какво да сготвя?

Публикуване от nadeto »

Голяма дилема ми е всеки път това и мисля не само за мен.
Да видим, дали има кулинари тук :roll:
Потребителски аватар
mimosa
Публикации: 17
Присъединил се: Нед Ное 19, 2006 9:12 pm

Публикуване от mimosa »

Има, разбира се :lol: Аз черпя вдъхновение от http://kulinar.gbg.bg/
Хубавото му е, че можеш да търсиш ястия по дадени продукти, т.е. в зависимост с какво разполагаш, какво можеш да наготвиш.
hunter

Публикуване от hunter »

Sgotvi zele
migal
Публикации: 6
Присъединил се: Вто Апр 24, 2007 8:23 pm

magi

Публикуване от migal »

Аз току-що си правих пилешка кавърма с "Малки тайни" на Maggi, ако ги имате там, видях че в българския магазин има доста неща. Направо са страхотни и много лесно и бързо се правят. Горещо ги препоръчвам на всички, със сигурност ще ги повторите пак, ако си ги направите. :)
Потребителски аватар
bonbolinka
Публикации: 35
Присъединил се: Съб Окт 11, 2008 9:19 pm

Публикуване от bonbolinka »

Аз обожавам да готвя. Мога да готвя сигурно цял ден ако някой не ме сети, че имам и друга работа за вършене :lol: . За днес съм решила да направя пържолки с гъбки и кашкавал. Запържвам леко пържолките от двете страни и ги нареждам в тава. Наливам малко винце и малко водичка. Осолявам ги и слагам подправки на вкус. Покривам ги с фолио и пека. През това време запържвам гъбки в масло. Довабям малко сметана ( от тая в кутиите с черен пипер). като станат готови пържоликите махам фолиото и слагам върху всяка от гъбките. Настъргвам кашкавал и ги оставям да се попекат още малко докато се "зачерви" кашкавала. Ако нямам сметана си сгъстявам гъбкте с малко брашно и вода да станат като сосче. И воа ля- вечерята станала бързо готова :lol:
Потребителски аватар
lovely
Публикации: 111
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 10:54 pm

Публикуване от lovely »

bonbolinka, незнам защо ми се прииска да ти дойда на гости тази вечер. Много вкусно си описала вечерята. :lol:
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
димана

какво да сготвя

Публикуване от димана »

Ооо,Бонбон,и аз пристигам,никой не може да устои на тези пържолки под фолио :lol:
Потребителски аватар
bonbolinka
Публикации: 35
Присъединил се: Съб Окт 11, 2008 9:19 pm

Публикуване от bonbolinka »

Аз трети ден подмятам един заек от камерата в хладилника и обратно. Днес обаче ще го сготвя. Заека го слагам цял в дълбока тава. Нарязвам морковче, лук на много ситно, че моите не обичат да виждат лук ( като не го видят не им прави впечатление , че съм "наблъскала" лучец:lol: ), слагам 2 цели скилитки чесън, едно съвсем малко дафиново лисче, сол, малко червен пипер. Наливам една чаша бяло вино и вода на око. Завивам го с фолио и го пека във фурната около 3 часа :shock: . Някой слагат и домати, но според мен доматите само "стягат" заека. А за да стане наистина крехък, то преди да го готвя ( ако имам време ), го оставям да постои няколко часа със всичките съставки. Като се задуши направо пада месцето от кокалчетата 8)
voilaislington
Публикации: 29
Присъединил се: Нед Май 05, 2013 4:18 pm

Публикуване от voilaislington »

една мусака за разнообразие :P

Cleaners Hampstead