Търся си работа (от България)

Търся/предлагам работа за българи на Майорка. Разрешително за работа в Испания и как се взема първа резиденция.Как се подновява резиденция. Къде и какво мога да работя.

Модератор: moderator

Добрин

търся работа

Публикуване от Добрин »

Здравейте!
На 36 години съм.Търся работа като фаянсаджия или ел.монтажник.Знам малко английски предимно в областта на ел.техниката.
mar
Публикации: 2
Присъединил се: Пет Окт 19, 2007 3:17 pm
::

Тьрся си работа от Балгария

Публикуване от mar »

Здравейте аз сам на 23 години .Тьрся работа като чистачка, камериерка помощник в кухня .Моля ако някои има инфо да ми каве или пак да ме насочи кьде да тьрся. Благодаря :roll:
съни

търся си работа от бг

Публикуване от съни »

няма да те лъжа.първо си много малка ,а тук търсят по възръстни и второ без документи работа в хотел, или каквато и да е фирма няма да намерищ.ако имащ някои човек,които да ти помогне за детегледа4ка.не те обезсър4авам но тук има много чужденци които търся работа и са без документи но са испано /говорящти :wink:
plamen75
Публикации: 1
Присъединил се: Вто Ное 13, 2007 12:06 pm

Кажете някоя транспортна фирма, която търси шофьори

Публикуване от plamen75 »

kajete nqkoq transportna firma koqto tarsi shofiori

Кажете някоя транспортна фирма, която търси шофьори

*** Молим всички да пишат на кирилица ***
няма описание skype-teslata2003
dani
Присъединил се: Сря Ное 21, 2007 12:49 pm

търся работа в Палма

Публикуване от dani »

здравеите,
търся работа в Палма. В момента сам в България и искам да работя в Испания като сервитьорка в бар или ресторант, или на рецепция в хотел. Ако някой знае нещо.............
павлина

реших да опитам

Публикуване от павлина »

ние със съпруга ми и сина ми искаме да работим и живеем в майорка-висшисти сме но не вярвам да си намерим работа по специалностите-атой е и художник а аз съм журналист и поназнайвам испански знам и англииски-това може ли да ни помогне да работим нещо в тези сфери-да отвориме ателие или нещо подобно???? работа в радио???или в българско или друго училище?????насочете ни какво да направим и може ли да пристигтем така и после да търсим работа на място?????
Потребителски аватар
moderator
Публикации: 41
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 11:20 pm
:: Модерирам с Модерация ::

Re:

Публикуване от moderator »

павлина написа:ние със съпруга ми и сина ми искаме да работим и живеем в майорка-висшисти сме но не вярвам да си намерим работа по специалностите-атой е и художник а аз съм журналист и поназнайвам испански знам и англииски-това може ли да ни помогне да работим нещо в тези сфери-да отвориме ателие или нещо подобно???? работа в радио???или в българско или друго училище?????насочете ни какво да направим и може ли да пристигтем така и после да търсим работа на място?????
Здравейте Павлина,
Малкото информация не дава възможност за конкретен отговор, но ако съм разбрал правилно, съпругът Ви е (и) художник, а Вие - радиожурналист (който обаче "ме-ка").
Накратко за работата по специалността за висшисти - ако професията изисква лицензия (адвокат, архитект и т.н.) е нужна испанска такава и съответно приравняване на дипломата. За нелицензираните професии моите наблюдения са, че не се държи на такова приравняване - съвременните добри професионалисти намират реализация навсякъде. Съвсем отделен въпрос е адекватното владеене на испански и (все още) разрешителното за такава работа . Според мен, тук и художниците и журналистите имат много добра реализация, а защо не и професионална среда.
Ако развивате собствена дейност, като ателие, не е нужно разрешително за работа и макар да не знам какви очаквания имате, смятам че сравнително лесно можете да уредите формалностите по регистрацията на дейността и да я започнете. А дали тя би имала успех, според утвърдените бизнес практики, може да се установи единствено на място.
павлина

данке

Публикуване от павлина »

по -комунистически отговор не бях получавала-много думи ,никаква конкретика-благодаря все пак за загубеното време-а мекането не мисля да е проблем в интернет пространстовото,където всичко е на ниво 0 и всеки пише как му хрумне -просто се съобразявам с неофициалната сфера и не ми дреме как пиша -правилното писане и говорене оставям за точното място-и все таки взимам си забележка ,щото не е маловажно ,но кво да се праи като сме от югозападналите части на още по западналата ни държава---и още нещо повярвайте-тук е невъзможно да се реализираш в тези сфери ,ако не си ...някой на еди кой си-опитвали сме и имаме визия за нещата.......късмет и на нас, и на вас!!!!!!!
Потребителски аватар
moderator
Публикации: 41
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 11:20 pm
:: Модерирам с Модерация ::

Re: данке

Публикуване от moderator »

павлина написа:по -комунистически отговор не бях получавала-много думи ,никаква конкретика-благодаря все пак за загубеното време-а мекането не мисля да е проблем в интернет пространстовото,където всичко е на ниво 0 и всеки пише как му хрумне -просто се съобразявам с неофициалната сфера и не ми дреме как пиша -правилното писане и говорене оставям за точното място-и все таки взимам си забележка ,щото не е маловажно ,но кво да се праи като сме от югозападналите части на още по западналата ни държава---и още нещо повярвайте-тук е невъзможно да се реализираш в тези сфери ,ако не си ...някой на еди кой си-опитвали сме и имаме визия за нещата.......късмет и на нас, и на вас!!!!!!!
Изглежда съм Ви засегнал по някакво много болно място, което не е било третирано от комунизма насам. Не беше нарочно - просто имам друга представа за журналистите. За съжаление покрай това не сте успели да схванете нито конкретиката, нито добрия тон.
Изпитвам истинско неудобство да обяснявам на професионален журналист с висше образование нормите в интернет общуването, но в последното си мнение, волно или не, имате над 20 груби правописни грешки и доста стилистични. Така рискувате серозно да увредите правилното си писане и то да Ви подведе на точното място за което сте си го оставили.
павлина

еее

Публикуване от павлина »

дребнавоста и тн са главна и отличителна черта на българина-но това е най-малкото-лошото е да търсиш пад вола теле, а под кравата магаре но комент!!!!!!!живей и търси ,може пък и да намериш!!!!!!
а за моя правопис не се грижи аз където трябав съм го показала стила-също дишай спокойно?!!!!!!!!!просто трябва да приемем ,че има и такива като теб!!!!!!!
rosi_illetas
Присъединил се: Нед Ное 25, 2007 9:21 pm

Re: еее

Публикуване от rosi_illetas »

павлина написа:дребнавоста и тн са главна и отличителна черта на българина-но това е най-малкото-лошото е да търсиш пад вола теле, а под кравата магаре но комент!!!!!!!живей и търси ,може пък и да намериш!!!!!!
а за моя правопис не се грижи аз където трябав съм го показала стила-също дишай спокойно?!!!!!!!!!просто трябва да приемем ,че има и такива като теб!!!!!!!
Госпожо Павлина,аз също имах намерение да ви дам някакъв съвет,но поведението Ви към Модератор ме вбеси( меко казано).В момента най-доброто и искрено пожелание от моя милост е никога да не видите този райски остров- Mallorca. Благодаря си за искренноста.
Гост

Публикуване от Гост »

Правилно.Така стоят нещата на Майорка.Нямаме нужда от такива като вас :twisted:
krasimir007
Присъединил се: Чет Юни 07, 2007 7:29 pm

consulta

Публикуване от krasimir007 »

бих искал да знам дали без документи ще мога да си намеря работа тук, езика го знам на средно ниво,и дали ще остава по някое евро или е ташак работата:)))
аз

Публикуване от аз »

то за моженето и от лотарията можеш да спечелиш, ама ташак дето викаш...
Гост

Публикуване от Гост »

to 4oveka e prav ,pove4eto balgari rabotqt za bez pari,a pak drugite kato gi popitash zapo4vat,,az prez kakvo sam preminal za da si namerq rabota,, :lol:

то човека е прав, повечето българи работят за без пари, а пък другите като ги попиташ започват - "аз през какво съм минал, за да си намеря работа" :lol:

***Молим всички да пишат на кирилица!***
alexey
Присъединил се: Нед Яну 20, 2008 5:21 pm

Да попитам

Публикуване от alexey »

Здравейте на всички Българи живеещи в Майорка.Аз съм от Варна и работя в областа на сухото стрителсво ,в момента в града е голям спек ,а то и по принцип си е така,много е зле положението с парите.Имам познати приятели които живеят на острова и са готови да ме подслинят временно.Имам доста стаж в сухото строителство ,но за съжаление не знам и грам испански.Та въпроса ми е дали ако дойда ще мога да си намеря работа по специалността и ако накой може да ми каже как е като цяло живота в Испания.
Предварително Благодаря!
писна ми
kentavur
Публикации: 4
Присъединил се: Вто Яну 22, 2008 3:26 pm

tursene na rabota

Публикуване от kentavur »

tursq si rabota.v momenta sum v bulgariq,no sum bezrabotna.ako nqkoi ima predlojenie za men molq pi6ete mi na kentavur@abv.bg.moga da rabotq po4ti vsi4ko.estestveno ne i da se prodavam za pari.

Търся си работа в момента съм в България, но съм безработна. Ако някой има предложение за мен моля пишете ми на kentavur@abv.bg. Мога да работя почти всичко. Естествено не и да се продавам за пари.

***Молим всички да пишат на кирилица!***
titka
Присъединил се: Сря Яну 23, 2008 9:14 pm

tarsia rabota

Публикуване от titka »

zdraveite kazvam se titka na 31 interesyva me kak moje6 da si nameri6 rabota kato stilist.blagodaria predvaritelno na vseki otgovoril. [smilie=be mine!.gif]
titi
Гост

Публикуване от Гост »

titka az sam manikiuristka.. moje da probvame ne6to.. xaxa :lol:

титка аз съм маникюристка.. може да пробваме нещо..хаха :lol:

***Молим всички да пишат на кирилица***
kentavur
Публикации: 4
Присъединил се: Вто Яну 22, 2008 3:26 pm

Публикуване от kentavur »

абе да ти кажа , аз от маникюри не разбирам,но мога да почиствам след процедурите :lol: