Търся си работа (от България)

Търся/предлагам работа за българи на Майорка. Разрешително за работа в Испания и как се взема първа резиденция.Как се подновява резиденция. Къде и какво мога да работя.

Модератор: moderator

Потребителски аватар
lovely
Публикации: 111
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 10:54 pm
::

Публикуване от lovely »

Здравей Таня, много хубаво е, че преди да се решиш на такава голяма стъпка, предварително се опитваш да разучиш малко и много какви са условията тука. Способността ти да си намериш работа, зависи много от професионалните ти способности, от това дали говориш испански, периода през, който се опитваш да намериш работа и понякога от това дали имаш познати, които могат да ти помогнат. Този познат на твоята приятелка, като я е поканил да дойде тука, поел ли е някакъв ангажимент да й помогне с търсенето на работа? От това, което си написала ми се струва, че си мислиш, че е доста лесно да си намерите тука работа. А реално, не е точно така. Най - добрия вариант е да планирате идване насам, като имате някаква уговорка за работа или поне за интервю, така бихте си спестили доста неприятности тука.
но тук нещата стават все по трудни всеки те лъже и използва за това искам да опитам нещо друго.
Съжелявам, че ще го кажа, но тука също има такива, които лъжат и използват и ако не говориш език и се нуждаеш от пари, за да можеш да си платиш квартирата ставаш лесна плячка точно за такива хора, било то българи или испанци.
Също така - ако ще идвате с автобус те съветвам да си купиш двупосочен билет, за да имаш с какво да се върнеш :) Двупосочния билет за ферибота ти ще струва м/у 30-40 евро някъде , но ако идвате лятото може и да няма места.
За квартирите - можеш да си намериш стая от апартамент,където живеят други българи - струва около 250 - 300, тука на сайта също излизат обяви - можеш да се свържеш с тях преди да сте дошли още.
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
meganan
Публикации: 1
Присъединил се: Вто Фев 19, 2008 5:54 pm

Публикуване от meganan »

здравейте.не зная дали пиша в правилният форум..аз съм медицински лаборант ,а съпругът ми готвач и охранител.нямам близки в испания и нямам никаква представа как стои въпроса за работа по моята специалност.аз съм на 38г.,а мъжа ми на 46.според вас имаме ли шансове за легална работа?как стои въпроса с медицинските кадри?благодаря предварително
nasikrisi
Присъединил се: Пон Сеп 15, 2008 1:13 pm

здравейте имам детенце на 2 г и друго на 6г в Майорка

Публикуване от nasikrisi »

искам да живея и работя в майорка със семейството си има ли училища и градини за българчета никой от нас не говори и не разбира испански
Потребителски аватар
Shana
Публикации: 16
Присъединил се: Вто Фев 13, 2007 7:46 am

Ре: еее

Публикуване от Shana »

Ex,Pavlina,Pavlina, vijdam kak kasmeta ti otminaaaaaaaaaaa :lol:
Последна редакция от Shana на Чет Ное 06, 2008 5:43 pm, редактирана общо 1 път.
Потребителски аватар
Shana

Ре: еее

Публикуване от Shana »

Относно цини4ното поvедение на Паvлина. Vазму6таvам се като 4ета ценните саvети които и дажат и неиното грубо отно6ение, сyака6 о4акvа да и предлоjaт ниакое отгоvорно миасто просто 6тото се казvа Паvлина. Предлагам да не си губим vремето с неyа...никога не 6те оцени какvото и да и предлоjите.
Prodavam etaj ot ka6ta, Varna idealen centar i vila mejdu Zlatni piasaci i Albena.
Потребителски аватар
bonbolinka
Публикации: 35
Присъединил се: Съб Окт 11, 2008 9:19 pm

Публикуване от bonbolinka »

Много странно ми звучи това " Искам да живея и работя на Майорка". Всеки път като прочета подобно нещо се смайвам. Нищо не разбрах от тоя пост. А и заглавието "здравейте имам детенце на 2 г и друго на 6г в Майорка" :shock: :shock: :shock: как да го разбирам. Едното ти дете е в Бг и тук имаш едно на 6 или как? Ти в Майорка ли си или не си? Незнам какво очакваш. Ако не си, да те посрещнам ли и ако си да, ти тъси някой работа ли. Малко е наивничко да ти кажа ли по тоя начин да станат и двете. Не се сърди ама такава е реалноста. Хората от Бг сигурно си милят, че тук е вечно слънчице, работата те чака и пита за теб и че парите са в чували. Ако ти се рискува - тръгвай на сляпо.
Няма българско училище. Има май неделно и това е. Тук из форума има такава тема и можеш да прочетеш.
Потребителски аватар
bonbolinka

Да ви кажа честно, искренно се забавлявам с постове започващи с " Обичам Майорка", " Искам да работя на Майорка". Майтапчийка съм по душа и в шеговит тон бих написала в отговор на подобни постове следното.
Заповядайте на Майорка. Тук е вечно слънчице ( де да знаят хората, че и бури и торнада си имаме), всички имаме целогодишен загар. Няма да ви се налага да обикаляте и да търсите работа- тя пита сама за вас. По принцип тук нали е курорт и ние всички сме целогодишни курортисти. Ако сте свикнали в БГ да давате около 3лв за цигарки- тук вече ще пушете борце за 3.10 (само, че евро). Вечер ще обикаляте по хилядите ресторанти, клубове и дискотеки и никога няма да се притеснявате, че ще останете на другия ден след дългия махмуркул без работа. Тук точно такива хора търсят. Ще се снимате до някоя луксозна яхта или последен модел автомобил, за да пращате на родата снимки с послепис " Виж ме на мамо къв баровец съм станал". И не на последно място- ако сте специалисти, вишисти в каквато и да е област, знайте, че тук точно по специалноста си ще работите.Да не забравите да отидете на пасеото да се снимате до червения надпис "PALMA" , че да потвърдите, че сте тук, а не някъде другаде.
Заповядайте!!! :lol: :lol: :lol:
Дано поне тия съфорумци които сме в Майорка да съм ги развеселила поне малко. А сега сериозно.
И аз съм си мислила като вас на времето, че Палма е само едно безкрайно море и едни красиви залези и т.н. Действителноста е друга. Палма е много красива. Острова е моето райско кътче. Обичам го и съм силно привързана към него. Но........има едно много голямо НО. тук мили хора се работи здраво и не се подбира особено в началото какво ще работиш. Важното е да се закрепиш някъде, пък след време вече може и да се ослушваш за нещо по- добро. Това в 90% от случаите. Останалите 10% са хора с пари дошли тук или с много, ама много солидни връзки и са започнали или собствен бизнес или уредена службица. Не е толкова лесно. Първо ще ви се види вискчо скъпо и парите с които ще сте тръгнали далеч няма да са за лукосния живот който си представяте. Работи се здраво. Ако си мислите, че като ви вземат на работа можете да векувате на работното си място до пенсия - избийте си го от главата. Винаги има или някой да работи вашата работа за по- малко пари или някой по- добър от вас. Ако сте свикнали на уважение получавано в някой български офис, тук забравете за това. Едва ли като стъпите тук ще ви тикнат в офис да работите. Раберете че тук има хора с много пари и си гледат кефа и други, които им правят този кеф. Е та ние сме от другите. Ако сте свикнали като нямате хляб вкъщи да вземете от майкитеи бащите си- тук ще си стоите гладни. Това долу горе исках да ви кажа.
Има си и хубави страни тук. Има ред, има чистота има закони. Ако пък стова не сте свикнали- ами по- добре си стойте там където сте.
Бих отговорила на всеки един смислен пост по темата. Бих дала инфо в помощ на българите в България, но докато пускате постове за слънчецето на Майорка и колко е хубавичко тук не мисля, че някой ще ви отговори коректно. Право куме в очи. Направете го така. Какви са тия лиготии. Инфо за работа и възможности ли искате или правите реклама на острова. Тук рекламите ни пълнят пощенската кутия всеки ден и нямаме нужда от допълнителна.
На нормален пост- нормален отговор. Замислете се какво искате да питате и как.
Потребителски аватар
Shana

Публикуване от Shana »

Bonbolinka ,mnogo mi e interesno na kolko si godini...ako ne e mnogo da pitam i razpolaga6 li sas svobodno vreme...? Ne mislia da ti se svaliam, az sa6to sam jena /vapreki, 4e tova ne pre4i/ :oops: Ako mi otgovori6 6te ti obiasnia kakvo imam vpredvid...ok?
Потребителски аватар
bonbolinka

Нека частично да задоволя любопитството ти Shana. Минавам 30-те :lol: , но пък все още не минавам 35 :lol: Дано е достатъчно като отговор. Незнам какво точно е предизвикало твоя интерес към годините ми, но ти обеща да обясниш. Ако е тона в който съм написала поста си- шеговит е, защото обичам да се изразявам в този дух. Мога да бъда и сериозна, мога да се изразявам и професионално в някои области. Ако те притеснява това, че давам някой примери с миналото, то не е от опит, а от наблюдение- родители, роднини, техни приятели. Разсъжденията им са ми до болка познати. Хареса ли ти предния ми пост? Разсмя ли те или ти се видя малко" в повече"? Не мисля, че съм написала някоя измислица. Както и да е. Спамим в момента темата, но се радвам, че се получава все пак някакъв виртуален диалог и очаквам отговор 8) :P :P
Относно свободното време- пак не мога да ти отговоря конкретно, защото времето при мен е като приливи и отливи. Ту имам, ту нямам време за нищо. Харесва ми, че имаш чувство за хумор :lol: . И да не беше писала, че си жена- пак щях да ти отговоря. Четох постовете ти и чекнах профила ти. ( не се сърди, ама пусто женско любопитство :lol: ) Професионално се падаме колежки :lol: .
Дай да се преместим в "Говорилня" ако има тема "на лафче" или нещо подобно, че хората за други неща искат да четат тук :lol: :lol: Понеже си по отдавна тук, пиши ми на лични в коя тема можем във форума да си "лафим", а ако няма такава тема, ще взема утре да пусна
Лека вечер от мен!!!
Потребителски аватар
tanja
Публикации: 34
Присъединил се: Пон Яну 22, 2007 10:55 am

Публикуване от tanja »

Вие май задълбахте в грешната посока...Кой колко години и т.н.... остават сега въпросите къде работиш и колко изкарваш... недейте така .. bonbolinka много добре го е обяснила в по-предишният си пост каква е суровата действителност.Нека да не мерим с грешни аршини.Пък за тези които искат информация, да питат с конкретни въпроси, тогава може и да отговорим подобаващо.
Потребителски аватар
Shana

Публикуване от Shana »

Ne me interesuva kade raboti nito kolko izkarva. Po skoro vaznameriavah da i predloja rabota. Za perfila koito e svoboden se tarsi persona bez semeini angajimenti okolo 45-50 godini..
Потребителски аватар
tanja

Публикуване от tanja »

Защо не пуснеш тема Предлагам работа?Тъкмо няма да се спами тази тема. [smilie=be mine!.gif]
Yana

u4itelka po bg ezik

Публикуване от Yana »

Zdraveite !!! Ima li nujda v Ispania ot u4iteli po bg ezik ili angliiski /no do 4 klas/ ?

slu4aino popadnah na foruma vi--strahotni ste !!!
Потребителски аватар
tanja

Публикуване от tanja »

Здравей Yana.. не съм запозната с учителите тук , но със сигурност в Майорка по държавните училища изискват, освен специалността и познания по каталан.Отностно частните училища не мога да ти дам информация, а за български език потърси българските асоциации в интернет и влез в контакт с тях.Със сигурност ще ти дадат информация.
Успех!
Ясенчо

Здравейте

Публикуване от Ясенчо »

Здравейте, искам да получа само малко информация относно заплащенето в Палма (в сферата на сервитьорството), защото още не съм решил в коя държава да отида. При условие, че говоря Испански, Английски и малко Руски, имам опит 3г в сервитьорството на различни курорти. Ако някой знае колко е максимума които мога да взема Моля да пише е-мeил - ysy_1985@abv.bg .

Мерси предварително !!
Потребителски аватар
dida_petrova
Публикации: 4
Присъединил се: Вто Юли 17, 2007 10:13 pm

Публикуване от dida_petrova »

naistina ma nishto ne se razbira ot tova saobshtenie.no mojem i da ne badem tolkova kritichni i grubi.a spokoino mojem da popitame za kakvo stava duma.pone na tova mojehte da se nauchite ot ispancite.jalko che jiveete tolkova vreme tuk
agent 007
Публикации: 2
Присъединил се: Сря Юни 18, 2008 10:52 pm

tursq rabota ot bulgaria

Публикуване от agent 007 »

Zdraveite, v momenta sam v Bulgaria i iskam da se vurna na ostrova zatova vi molq za sudeistvie . Nujdaja se ot rabota - externa ili po4asova - vsi4ko v domakinstvoto , gledane na deca i stari hora. Imam preporuki ot semeistvata vkoito rabotih predi . Blagodarja na vsi4ki , koito iskat da mi pomognat .
pupi
Присъединил се: Сря Яну 21, 2009 1:34 pm

Търсим работа

Публикуване от pupi »

Здравейте Българи в Майорка Ние сме семейство което търси работа на Острова Аз съм на 28,а съпругът Ми на 32 имаме и детенце на 5години.Съпругът ми е майстор строител ,дали ще си намери работа в тази сфера?Той говори немски ,аз малко англииски.Дали ще успеем да намерим работа ако дойдем,след като не знаем испански.Също така моля ако някои може да ни помогне с работа каквато и дае да ми пише.Благодаря предварително
agent 007
Публикации: 2
Присъединил се: Сря Юни 18, 2008 10:52 pm

tursq rabota

Публикуване от agent 007 »

Zdravei Pupi ,mnogo e trudno bez ispanski da si nameri6 kakvato i da e rabota,a majete v momenta e p4ti nevuzmojno stroitelstvoto e sprqno i mnogo hora si trugvat ot tam zada ne har4at gotovi pari.potursete agencia i ne trugvaite bez ni6to osigureno.
Потребителски аватар
bonbolinka

Пупи, агента е донякъде прав защото, аз и мъжа ми сме типични примери, как без испански се намира работа. Но пък и двамата сме много добре с английския, което си е предимство. В строителството в момента е кошмарно. Колкото познати имам в тая сфера, толкова са и оплакванията, че работата е драстично намаляла. Според мен сега не е най- подходящия период да се имигрира тук. Не си мисли, че искам да ви откажа. Просто реално погледното- работата във всички сфери кажи речи намаля и не е лесно за новодошлите. Особено ако нямате никой, който да ви помогне на първо време с квартира и т.н. Просто изчакайте да се понормализират нещата.