Форумче за българите на Майорка Форуми

ДОБРЕ ДОШЛИ! Регистрирайте се и участвайте във форума!

ВходВход

ЧАТ ЗА ВСИЧКИ, разглеждащи сайта

Пускане на ОБЯВИ - ТУК

Форумче за българите на Майорка
За да си помагаме, като споделяме мнения и информация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
 
Актуални оферти за работни места на Балеарските острови:
 

Аеродинамичен панел за ремаркета

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форумче за българите на Майорка Форуми -> ВАШИТЕ ОБЯВИ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pablo3



Регистриран на: 01 Май 2009
Мнения: 3
Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Ное 04, 2013 11:24 pm    Заглавие: Аеродинамичен панел за ремаркета Отговорете с цитат

Отливане на аеродинамичен панел за ремарке, размерите на панела са - височина 1700мм, ширина 1390мм и изпъкване на обема 450мм. Подходящ е и за размер на ремарке - 1500мм височина и ширина 1300мм, след изрязване на част от периферията отдолу и отстрани.
При желание за изработка на лява и дясна "страница" и горна "страница", трябва собственикът на ремаркето да изработи носеща конструкция (метални профили)! При желание за направа на цeлия товарен отсек (коруба), ще се обсъждат всички подробности допълнително и проекта, ще се уточнява индивидуално, цената се уточнява също допълнително и е извън обявената стойност на аеродинамичния панел!

Ако проявите интерес цената на едно такова изделие е 750лв., като възвращаемостта съм сигурен, че я осъзнавате и инвестицията в един такъв "аеродинамичен щит" би била много полезна, защото решава и облекчава много от проблемите при използването на ремаркета за дълготрайни и интензивни пътувания! Възможни са опити с материалите и технологията за изработка при по-голям интерес, но при единични поръчки не би било проблем да се изпълняват отделни бройки!
Ето линк със снимките на панела - http://solo-form.blogspot.com/2013/06/aerodynamic-panel-for-trailer_14.html

Павел Влахов
гр.Пловдив
0889297598
http://www.solo-form.blogspot.com
http://www.pavel3.deviantart.com/gallery
e-mail: pavel_vlahov@abv.bg
skype: pavence

Панела се слага както виждате на фронталната страница на ремаркето зад теглича, подходящ за монтаж и това може да се прави от Вас при конкретна доработка на ремаркето с метална конструкция в съответна фирма или от Вас и може да се намери индивидуално решение за определения тип ремарке. Това не е нещо непознато и дори е доста разпространено в цял свят, панелите се слагат на така на наречените Box Trailers. . Доказано е , че има изключително добър ефект с-у въздушното съпротивление, а по магистрали и места където се вдига по-висока скорост ще има наистина максимален ефект и ще се усетят ползите! Като аеродинамика този панел малко или много подобрява и скоростта, бори се със завихрянията, а те са много големи в тази зона между превозното средство и ремаркето, защото там се изтласква въздуха и завихрянията са най-много. Въздушната струя оформя налягане, което буквално намалява средната скорост на целия комплект превозни средства (автомобил, ван, джип или микробус + ремарке) , чувства се това осезателно! Панела най-вече подобрява аеродинамиката и ремаркето вече не спира като "парашут" - автомобила, ван-а, микробус-а или джип-а и прикаченото към тях ремарке! Определено много положително се отразява на ремаркетата адаптирани с твърда коруба и един такъв „аеродинамичен щит” , разбира се окомплектован и оформен с останалата част от товарния отсек - с горна страница за тавана и две странични страници! Разхода на гориво също не се подминава като фактор и е много съществен като се цели намаляване на среден разход, което идва с течение на времето и се забелязват ползите вече при интензивни пътувания и след време инвестицията от един такъв панел дава резултат! Също искам да отбележа и ползите при силен дъжд, изтласква силната струя вода и не позволява задържане и влизане на влага вътре и в ремаркето, особено в частта си с аеродинамичния панел! Дори сега ще бъдат изпитани вече два такива аеродинамични панела по пътищата и аутобаните в Европа, мисля, че им реших доста проблеми на конкретните клиенти, а те имаха не малко преди да изработим този панел - оплаквания като ниска скорост, среден разход, стопиране на товара и буквално затормозяване и забавяне значително на превозното средство с ремаркето, навлизане на влагата, все ред малки и големи проблеми! Оказва се, че буквално е пречка без такъв аеродинамичен панел особено при интензивни и дълготрайни пътувания, особено за хора пътуващи и занимаващи се с транспорт!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейл Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форумче за българите на Майорка Форуми -> ВАШИТЕ ОБЯВИ
Часовете са според зоната GMT + 1 Hour
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


За да рекламирате своята дейност напълно безплатно на този сайт...



Нетера ТВ
ITV България
BG Телевизия
DJ Тачо

BG Телевизор

ТВ Справочник


Първият магазин за български продукти



Български ресторант
Can Pastilla



Бай Ганьо - Cala Mayor



Велико Търново -
Cala Mayor



България Турс -
Туристическа агенция



YORDI88



Kebapa - зад
El Corte Ingles


Ресторант
Ambassador



Дон Кебап Pedro Garau



La Cazuela - Can Pastilla



Business Class
Image Studio




Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov